Wat te doen bij overgangsklachten

We spreken van de overgang vanaf het moment dat de menstruatie een jaar is uitgebleven. Het is de fase waarin een vrouw afscheid neemt van haar vruchtbare jaren. Maar al veel eerder kunnen klachten ervaren worden die met de naderende overgang te maken hebben, soms al vanaf het 35e jaar.

De overgang is een natuurlijk proces. Door veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen lichamelijke klachten (nachtzweten, opvliegers, hartkloppingen, vaginale droogte, vermoeidheid, hoofdpijn) en emotionele klachten (depressief, humeurig) ontstaan. Binnen de Chinese geneeswijze zien we de overgangsklachten als een disbalans tussen Yin en Yang. Als we dit plaatsen in de hormoonhuishouding dan zien we o.a. een dalende productie van oestrogeen in de overgang wat leidt tot een tekort aan Yin, hierdoor ontstaat er een relatieve hitte in het lichaam: opvliegers en zweten.

Voor sommige vrouwen is de overgang zo heftig dat het functioneren in het dagelijks leven een probleem wordt. Tijdens de intake wordt op basis van de klachten een diagnose vastgesteld en een individueel behandelplan gemaakt. Veel vrouwen hebben baat bij acupunctuur. Acupunctuur werkt soms beter bij overgangsklachten dan de standaardbehandeling met hormoon medicatie. De hormoonhuishouding wordt in balans gebracht en de heftigheid van de klachten wordt hierdoor verminderd.

Contact opnemen Direct bellen

Gezondheidsklachten

Je kunt bij mij terecht voor de behandeling van diverse fysieke en mentale klachten.

Behandeling

Ik stem de behandeling af op jouw specifieke klachten. Ik maak daarbij gebruik van Acupunctuur, NAET, Qi Gong, voedingsadvies en coaching.

Over Nicole

Ik ben acupuncturist en heb mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijze gevolgd in Nederland en België en blijf geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen.

Contactgegevens
phone 06-20422007
address Cruijsberg 8, 5731 CW Mierlo