Acupunctuur

Acupunctuur

Dit is de meest bekende (oosterse) geneeswijze en wordt al duizenden jaren toegepast.

Acupunctuur verhoogt de weerstand van het lichaam

Acupunctuur is het meest bekende onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze en wordt reeds duizenden jaren toegepast. In het westen behandelen we steeds vaker klachten met acupunctuur. Aanvankelijk was dit vooral bij chronische klachten zoals migraine en slaapproblemen waarbij de reguliere geneeskunde geen oplossing kon bieden. Maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor het hervinden van een verstoorde balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

Zo zet ik acupunctuur bijvoorbeeld ook in als mensen last hebben van vruchtbaarheidsproblemen, menstruatieklachten of klachten tijdens de menopauze. Andere veel voorkomende klachten zijn angst, stress, depressie. burn-out, verminderde weerstand en allergieën waarop ik behandel met acupunctuur en leefstijl advies.

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur verhoogt de weerstand van het lichaam, vermindert pijn en vermindert stress en maakt dat het lichaam de gevolgen van stress makkelijker kan neutraliseren. Een centrale rol speelt de term ‘Qi’ (vrij vertaald met ‘energie’) waarvan alles in de natuur doordrongen is, en welke als de drijvende kracht en motor in deze processen wordt gezien. Enkele onderdelen van het diagnosticeren van de ‘hele mens’ zijn technieken zoals:

  • scherpe observatie,
  • bekijken van de tong,
  • subtiel voelen van veranderingen van het lichaam en het polsbeeld
  • en het nauwkeurig navragen van het functioneren van de verschillende lichaamssystemen.

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van (steriele) naalden .

Contact opnemen Direct bellen