Een “gezonde leefstijl” als tweede natuur

De laatste tijd wordt er in de media veel aandacht besteed aan leefstijl coaching.

De Zorgverzekeraars Nederland willen meer aandacht hiervoor.
Uit een pilot is onlangs gebleken dat je met voeding, beweging en gedrag tot een gezondere leefstijl kunt komen.
Binnen de complementaire geneeswijze is hier al van oudsher oog voor.

“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven,
maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg voor het menselijk lichaam,
voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte”
(Thomas Edison,1847)

Tijdens deze workshop zal Nicole Zoontjens je met passie meenemen in het onderwerp leefstijl (voeding, beweging en gezondheid) en wat je eenvoudig zelf kunt doen.
Waarom zijn het vaak ‘open deuren’ en lukt het ons toch niet om dit in het dagelijks leven in te passen?
Wat aan bod komt zijn: Voeding en hormonen, gezonde slaap, bewegen en ademen, keuzes in voeding en wat kan ik zelf eenvoudig aanpassen in mijn leefstijl?

We sluiten deze workshop af met een aantal eenvoudig thuis toe te passen Hormoon meditaties verzorgd door Franca Gijsbers.

Voeding

Binnen haar praktijk gaat Nicole uit van de Vitale Voedingsvisie. 
Dit is een benadering vanuit de TCM (Traditional Chinese Medicine), de moderne Westerse voedingsleer en de Natuurvoedingsleer.
Voeding heeft invloed op onze dagelijkse energie en psyche. Zo is elk mens uniek en heeft een uniek spijsverteringssysteem. Dit vraagt om een individuele benadering.
Er wordt ingegaan op, wat we onder vitale voeding verstaan.
We weten allemaal wel wat af van voedsel. Maar door het enorme aanbod en de vele diëten en de tegenstrijdige informatie raken we het spoor bijster.

Voeding en hormonen

‘Alles draait om je hormonen’
Niet de calorieën, maar de kwaliteit van de calorieën bepalen je gezondheid. 
Je darmen en lever en alvleesklier spelen belangrijke rol bij het omzetten van alle hormonen. Wat is de invloed van suikers en snelle koolhydraten op je brein en wat betekent dit voor je hormonen?

Slaap

Wat gebeurt er tijdens onze slaap? Slapen we goed in en slapen we goed door? Wanneer je slaap is ontregeld kan dit onder andere leiden tot meer stress, een verhoogde kans op ontstekingen, een verlaging van je immuunsysteem en is het van invloed op de stofwisseling (en je gewicht).

Hoe passen we dit toe in ons dagelijks leven?

Een aantal handige tips zullen aan bod komen. Wat betekent het om regelmatig yoga te beoefenen? Wat kan acupunctuur voor je doen?
In ieder geval kijk je vanaf morgen heel anders naar je bord als je aan het eten bent! En wie weet ga je je prioriteiten anders stellen.

Datum:      Vrijdag 12 oktober 2018, van 19.30-21.30 uur
Locatie: Yoga Jiva Moussaultstraat 9, Asten
Verzorgd door: Nicole Zoontjens Acupuncturist, Acupunctuurpraktijk Mierlo Franca Gijsbers, Yoga docente en eigenaar van Yoga Jiva Asten
Prijs:  €19,50 per persoon voor leden, en €25,00 voor niet leden inclusief heerlijke Ayrvedische kruidenthee en lekkernij.
Aanmelden: via mail naar: info@yogajiva.nl
Betaling: Door bedrag over te maken op rekeningnummer NL66RABO0300233655 ten name van Yoga Jiva o.v.v. Workshop: “Gezonde leefstijl” als tweede natuur. En je naam.
Voor wie: Voor iedereen die graag een “gezonde leefstijl als tweede natuur wil. Je hebt geen Yoga ervaring nodig.
Nog vragen? Neem gerust contact op met Franca Gijsbers 06-20285704

Nicole Zoontjens

Nicole heeft zich al jaren verdiept in voeding en voedingsstijlen. Het is begonnen uit pure interesse en mijn liefde voor koken.

Ze is uitgekomen bij de vitale voedingsvisie die volgens haar het beste bij haar past.
Zo is Nicole Chinese geneeswijze gaan studeren en heeft ze zich verder verdiept in voedingsleer aan de academie Qing Bai.
Haar interesse werd groter en groter. Aan de Hoge School in Antwerpen
Is Nicole verder gegaan met bewegings- en ademhalingsleer (qi gong) en vervolgens is ze acupunctuur gaan studeren.
Binnen de voeding heeft ze ook diverse orthomoleculaire scholingen gevolgd om zo een eventueel suppletie advies te kunnen geven.

De laatste jaren heeft Nicole specifieke scholing gevolgd in voeding en hormonen, hormoonconsulent en schildklier & vrouwelijke hormonen.
Dit heeft ze door vertaald naar de visie binnen de TCM (Traditional Chinese Medicine) en specifiek voor vrouw gerelateerde klachten.

Contact opnemen Direct bellen