Wat te doen bij overgewicht/afvallen

Acupunctuur kan een ondersteuning bieden bij het afvallen. Samen zullen we kijken naar het eetpatroon en de levensstijl en hoe de energiehuishouding eruitziet. Zo stimuleert acupunctuur de stofwisselingen en vermindert het hongergevoel.

Alternatieve geneeswijze ziet overgewicht als een disbalans in de middelste warmer (maag, milt meridiaan). Met acupunctuur kunnen we deze disbalans herstellen, mits de leefstijl en het eetpatroon in harmonie zijn. Aangezien in de meeste gevallen tijd heeft gekost om overgewicht te krijgen, dient u er rekening mee te houden dat afvallen op een natuurlijke manier ook enige tijd nodig heeft. We beginnen met 1 behandeling per week, na 3 weken wordt dit in de meeste gevallen een keer per maand.

Dat acupunctuur bij afvallen effectief is, wordt ook door de conventionele geneeskunde erkend.

Volgens westers standpunt stimuleert acupunctuur de perifere zenuwen. Deze zenden de signalen centraal door het ruggenmerg naar de hypofyse en de middenhersenen. De signalen activeren bepaalde centra.

Geactiveerde centra geven dan speciale neurochemicaliën af zoals endorfine, dopamine, serotonine en cortisol. Door oor-acupunctuur kan de nervus Vagus, die een belangrijke rol speelt in de transmissie van eetlust signalen van maag naar hersenen, gestimuleerd worden. De stimulatie van de nervus Vagus samen met het toenemen van serotonine kan het doorgeven van de eetlust signalen onderdrukken, terwijl endorfine en dopamine het hongergevoel kunnen onderdrukken.

Contact opnemen Direct bellen

Gezondheidsklachten

Je kunt bij mij terecht voor de behandeling van diverse fysieke en mentale klachten.

Behandeling

Ik stem de behandeling af op jouw specifieke klachten. Ik maak daarbij gebruik van Acupunctuur, NAET, Qi Gong, voedingsadvies en coaching.

Over Nicole

Ik ben acupuncturist en heb mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijze gevolgd in Nederland en België en blijf geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen.

Contactgegevens
phone 06-20422007
address Cruijsberg 8, 5731 CW Mierlo